MARIA I VÅR TID

Under hösten 2012 arbetade jag med en Mariaskulptur till en S:t Mariakyrkan i Åhus. Det var en fantastisk uppgift och jag kände mej ödmjuk inför arbetet med detta verk som placerades i en nisch i kyrkan från 1100-talet. Uppdraget var att skapa en modern Maria. Jag arbetade utifrån kärleksbudskapet som för mig omfattar feminism och mångfald.  Min Maria har tolv kvinnor i sin blå mantel. Kvinnorna representerar kvinnor från hela världen. Maria bär sin son nära sig men blickar utöver samhället och församlingen till skillnad mot många traditionella Mariabilder där modern endast ser på sin son. Verket invigdes i februari 2013 och blev kort därefter K-märkt.

Maria i vår tid, Mariakyrkan i Åhus

Den 2 februari 2013 var det invigning av Maria i vår tid i en fullsatt kyrka.

Kristianstadsbladet skrev så här om Maria-skulpturen.

Här finns en broschyr om konstverken i kyrkan.