INSTALLATIONER

Att älska sig själv

Att älska sig själv

”Kanske är det att i grunden älska sig själv som är en förutsättning för att våga visa upp sig och ta plats. Jag har genom åren arbetat med att acceptera det kaxiga som ropar och breder ut sig. Det andra – det sköra finns långt där inne som en liten fågelunge, som inte är kaxig på något sätt.”

Färdas långsamt

Färdas långsamt

”Kan vi lära oss något av dem som älskar att segla i denna snabba tid? ”

Den öppna muren

Den öppna muren

”Att som konstnär bli förälskad i en gammal mur kan tyckas märkligt. Men just det hände när jag vandrade runt Kronovalls Slott sommaren 2017. För mig är denna mur öppen. Den stänger inte ute. Och öppenheten vill jag hylla med berlocker i kärlekens tecken.”

Cirkus - with love

Cirkus - with love

"Med kärlek till cirkusen, som utmanar oss att förstå att allt fortfarande är möjligt, i en tid där allt snurrar runt allt fortare. Ja, till och med att frysa ögonblick mitt i snurrandet."

Tinder - kärleksnätet

Tinder - kärleksnätet

”Dejter för stunden och långvariga kärleksrelationer söks med olika resultat. Många fastnar i ett evigt klättrande i vår tids digitala kärleksnät, där yta och förenklade personbeskrivningar kan locka till eller förhindra ett möte.”

Peace and Love

Peace and Love

"Världen brinner och såren djupnar. Svaret är inte alltid att möta ondska med våld. Fredens ram är kärlek. Det kan tyckas naivt men är det enda som kan bygga en hållbar värld. Allt annat är kortsiktiga illusioner."

Sång för Tellus

Sång för Tellus

“Det är dags att ta sånger för jorden på allvar och lyssna medans det ännu går att läka en del av såren som människan och hennes ekonomiska system tillfogat vår gemensamma planet.”

Systrarna

Systrarna

“Kärleken och sammanhållningen mellan syskon kan vara en gåva i vår tid när långa relationer ibland inte ens är en ambition utan något som väljs bort i ett ständigt sökande.”

Kulturministern, Sara Danius och patriarkatet

Kulturministern, Sara Danius och patriarkatet

“Ännu tronar patriakatet på högsta pinnen. Men det är du och jag som kan ändra på det.”

Släktträffen

Släktträffen

“Släkten är ett nätverk som vi antingen befinner oss i eller distanserar oss ifrån. Relationerna kan vara täta och naturliga eller komplicerade och besvärliga. Över tid kan de olika relationerna förändras och behovet av närhet eller distans variera. Men ingen kommer någonsin helt ifrån detta nätverk, oavsett om vi vill eller ej.”

Mångfald i en kontext...

Mångfald i en kontext...

“Verket Mångfald i en kontext av hjärtliga hälsningar ingick ursprungligen i Medelålder 22,9 – Ett glädjemöte på Galleri Dag Andersson i Norrköping 2011. Curatorn och projektledaren Karin Andersson intervjuade flera hundra barn om deras uppfattning om glädje. Barnen fick måla sina känslor. Barnens visuella uttryck inspirerade mig och fick följa med in i mitt verk.”

Vem äger språket?

Vem äger språket?

“Vem äger språket är en fråga som vi alla bör fundera på. Är vi inkluderande eller exkluderande i vårt sätt att använda språket. Och vad vi gör vi åt det. Språket utvecklas ständigt. Och det är vi som utvecklar det. Och som faktiskt är ansvariga. Eller som Fredrik Lindström uttryckte det i sin första bok ‘språket är det enda vi äger tillsammans som vi inte har en myndighet för’”.

Nattskiftet i trollfabriken

Nattskiftet i trollfabriken

“I vår tid, just nu, pågår dygnet runt, alla dagar på året, ett hatprojekt. En del av deltagarna är inte alltid är de man förväntar sig. Bland annat så ökar gruppen äldre damer. De är invaggade i den falska tron att de kan vara anonyma. De sitter bakom sina gardiner och spyr ut sin bitterhet och sitt hat.”

Humanisterna - en utrotningshotad art

Humanisterna - en utrotningshotad art

“När blev godhet och humanism något som började ifrågasättas?. Vi har alla de senaste åren upplevt glidningarna och förflyttningarna i vårt samhälle. Nu är det faktiskt dags att vi tillsammans skyddar humanismen och tar tillbaka begreppet god.”